marți, 7 octombrie 2008

Cireşarii într-o biserică greco-catolică

Cireşarii se pregătesc de o nouă „năzbâtie”. Au fost invitaţi să organizeze una dintre serbările lor în biserica greco-catolică din comuna Şimand, judeţul Arad în data de 26 octombrie.

Azi a fost prima repetiţie pentru acest eveniment. În rugăciunea de la început Ionică mulţumeşte în timp ce Mihai, cu vocea sigură şi puternică cere călăuzire, idei muzicale şi înţelepciune în alegerea repertoriului pentru acest eveniment.

Unul după altul vin cu propuneri de cântări în special din creaţia compozitorului evanghelic român, Nicoliţă Moldoveanu. Este selectată prima cântare – „Isuse-al meu prieten bun”. Unul după altul, instrumentiştii renunţă să mai cânte iar piesele rămân interpretate cu un minim de acompaniament. Au fost trecute în revistă mai multe cântări româneşti însă momentul culminant al serii l-a reprezentat interpretarea melodiei „Blândul Păstor, blândul Păstor”. La final, toţi cireşarii aveau lacrimi în ochi. Unul din membrii echipei exclamă: „Extraordinar! Sunt frumoase şi cântările traduse dar în piesele pe care le-am cântat astă seară stă însăşi esenţa spiritului nostru românesc, aşa cum ne-a lăsat Dumnezeu.”

Întâlnirea s-a terminat la orele 21 cu menţiunea lui Beni Dudaş, leaderul echipei: „Pe viitor trebuie să le acordăm o atenţie sporită acestor piese deosebit de valoroase”.
Au cântat o ultimă dată „Rămâi cu mine”, apoi au plecat fiecare către casă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu